A leghasznosabb dolgok utazáshoz

Mit viszel magaddal az utazásodra? Mi szükséges? Ahogy a hosszú ideje olvasók tudják, én a könnyű csomagolás híve vagyok. Nem gondolom, hogy valóban sok mindent kell vinned az utazások során. Mint hátizsákos, azt akarom, hogy minden, amim egy táskába férjen. Gyakran úgy gondolom, hogy az emberek túl sok mindent visznek magukkal utazásokkor.

Az első külföldi utam során Costa Ricába mentem, és magammal vittem a túracég által ajánlott teljes csomagolási listát. Annyi felesleges dolgot cipeltettem magammal, amit sosem használtam. Évekkel később, amikor világ körüli első hátizsákos utamat tettem meg, még mindig túl sok mindent vittem magammal, és útközben dolgokat hagytam a hostelben.

De elismerem, hogy mindenki más utazási stílussal és igényekkel rendelkezik. Két utazó sosem egyforma.

Ahogy készülsz a jövőbeli utakra, és azon tűnődsz, „mit kell igazán magammal vinnem?”, szeretnék neked egy listát adni arról, amit gyakorlatiasnak és elengedhetetlennek tartok. Ezek az eszközök nem foglalnak el túl sok helyet, rendkívül hasznosak, és jobbá teszik az utazásod.

Itt vannak a kedvenc utazási felszereléseim:

Utazási lakat

Master utazási lakatElőször is a biztonság! Ha költségvetési utazó vagy, és tervezed, hogy a következő utazásod során hostelben maradsz, akkor egy ilyenre lesz szükséged. Mivel a legtöbb hostel zárszekrényeket használ, a költségvetési utazóknak saját utazási lakatot kell biztosítaniuk, ha meg akarják őrizni a holmijukat. Habár általában bérelhetők vagy megvásárolhatók a hostelben, sokkal olcsóbb előre venni egyet.
Vásároljon most az Amazonon!

Utazási adapter

utazási adapterAhogy sok utazó megtanulta, hihetetlenül frusztráló (és kényelmetlen) új célponthoz érkezni, csak hogy rájöjj, hogy nem töltheti fel a telefonját vagy a számítógépét, mert más az elektromos aljzatok forma. Ezért lesz szükséged egy utazási adapterre. Ezek egyszerű kiegészítők, de szükségesek, ha a világ különböző régióit látogatod meg. Ezt személyesen is használom, mert minden világrészt lefedi (és USB-portokkal is rendelkezik). Megfizethető, könnyen használható és könnyű.

Pakolókockák

utazási pakolókockákPakolókockák elengedhetetlenek, ha néhány héten (vagy hónapon) keresztül élvezni fogsz egy hátizsákban, vagy csak rendezettebbre akarod tenni a bőröndödet. Különböző méretekben kaphatók, lehetővé téve, hogy nagy és kicsi tárgyakat is tárolj. Nagyszerűek, hogy könnyű legyen megtalálni mindent a hátizsákodban vagy bőröndödben.
Vásároljon most az Amazonon!

Füldugók

utazási füldugókBárki, aki valaha is megszállt egy hostelben, tudja, hogy a füldugók elengedhetetlenek. Ezek a füldugók újrahasználhatók, és sokkal jobban működnek, mint a olcsó habszivacsosak, kizárva a zavaró zajokat. A horkolóktól a késő esti iszogatókig a párkapcsolatokig – mindent hallottam. Még ha nem is leszel hostelben, segítenek az alvásban buszokon, éjszakai vonatokon és más közlekedési eszközökön is. Egy jó éjszakai alvás felbecsülhetetlen – utazz felkészülve!

Útlevéltartó

Egy kék útlevél pénztárcaAz útlevéltartó elengedhetetlen minden lelkes utazó számára. Megvédi az útleveledet a kopástól és a karcolástól – ami fontos, mert a sérült útlevél korai hazaérkezést vagy a célországba való belépés megtagadását eredményezheti (ráadásul az útlevél pótlása költséges bosszúság). Habár rengeteg drága és divatos opció létezik, egy egyszerű is elvégzi a feladatot.

Fogkrémtabletták

Bite fogkrém üveggel és kiömő fogkrémtablettákkalA folyadékokkal való utazás kényelmetlenség. Mindig problémát okoznak a repülőtéri biztonságnál. És ami a fogkrémet illeti, rengeteg a hulladék (sosem tudsz minden fogkrémet kinyerni, és a műanyag csomagolás káros a környezetre). Itt vannak a fogkrémtabletták. Ezek a fogkrém száraz tabletták egy újrahasznosítható üvegben vannak (nincs műanyag!). Időbe telik, amíg hozzászoksz, de ezek egy környezettudatos utazó számára környezetbarát opció. (Ha a Bite nem szállít a világ minden tájára, a Lush is forgalmaz fogkrém és szájvíz tablettákat).
Vásároljon most a Bite-nál!

Moleskine Notesz

moleskine utazási noteszNem hagyom otthon nélkülüle egyet sem. Nemcsak a munkámhoz használom (folyamatosan jegyzeteket készítek és ötleteket írok le), de a utazásaim nyomon követéséhez is, hogy legyen valami, amire visszanézhetek. Ideális notesz az utazásod során való naplózásra, valamint utazási jegyzetek, mint irányok, kapcsolati információk és nyelvi tippek feljegyzésére. Még ebben a hipertechnológiai korban is azt gondolom, hogy mindenki többet kellene írnia az utazásai során, hogy legyen valami, amire visszanézhet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük