Glastonbury fesztivál tippek mindenkinek

ELSŐ ALKALOM A GLASTONBURY-N? Ne aggódj, mindent megtudsz tőlem! Nagyon ijesztőnek tűnhet, amikor egy ilyen hatalmas fesztiválra készülsz, mint a Glastonbury, és még soha nem voltál ott. De ne aggódj, segítek! A saját Glastonbury Fesztivál tapasztalatom, néhány hibát elkövetve útközben, összeállítottam egy hasznos tippet tartalmazó listát, amely segít eligazodni a Glastonbury Fesztivál labirintusában! Az alábbi Glastonbury Fesztivál elsődleges tippekkel felszerelkezve biztos vagyok benne, hogy még újoncként is, amikor eljön az idő, úgy fogsz száguldani a Glastonbury Fesztivál területein, mint egy profi!

Tippek és trükkök az első Glastonbury Fesztiválodra

Csomagolj könnyűre

A Glastonbury-hez való csomagolás egy művészet és némi előkészületet igényel! Mindig jó néhány ruhavariációt és néhány otthoni kényelmet vinni a fesztiválra, de tudd, hogy minden csomagoltnak meg kell hoznod, és a Glastonbury-nél sokat fogsz gyalogolni! Győződj meg arról, hogy a lehető legkönnyebben pakolsz, hogy elkerüld a hatalmas táskák és felesleges dolgok cipelését!

Állj meg ott, ahol kempingezni akarsz

2019-ben egy nagy hibát követtem el, amikor mérföldekre parkoltam attól a helytől, ahol végül felállítottam a sátramat. Az egész fesztiválon kellett átmennem az autómtól – azt esküszöm, soha többé nem tenném meg, és ez egy hatalmas hiba volt részemről! Válassza ki a kempingezési helyét és parkolóját annak alapján, hogy hol szeretne kempingezni, valamint azt is, hogy melyik lesz a legegyszerűbb elérni az útvonaladon, amellyel a Glastonbury-hoz érsz!

Ne hozz létre szigorú menetrendet

Kísértésbe eshetsz, hogy megnézd a LENYŰGÖZŐ Glastonbury menetrendjét, és megpróbálsz egy rendkívül szervezett napirendet és időzítésre tökéletes menetrendet készíteni, hogy minden zenekart láthass a listán! Sajnálatos módon egyszerűen nem leszel képes rá – válaszd ki a legfontosabb látnivalókat/zenekarokat, majd ismerd be a vereséget, és engedd meg magadnak, hogy élvezd a fesztivált egy szigorú menetrend nélkül.

Glastonbury-n olyan sok fantasztikus kisebb, kevésbé ismert művész fellép, akik egy-két év múlva lehet, hogy a következő nagy dolog lesznek! Sétálj körbe, és nézd meg azokat az embereket, akikről sosem hallottál. Az ő koncertjük sokkal intimebb lesz, és lehet, hogy éppen a következő hatalmas nemzetközi művészt vagy legalábbis valami fantasztikus élő zenét hallasz!

Hozz magaddal ételt és italt Valami, amit csak a Glastonbury-n tapasztaltam meg, hogy saját élelmiszereket és italokat vihetsz be a fesztivál kempingezési területére ÉS a színpadokra is! Vigyél annyit, amennyit csak tudsz (vagy amennyit csak akarsz), és nemcsak pénzt takarítasz meg a fesztiválon, hanem azt is jelenti, hogy pontosan azt ihatod, amit szeretnél, anélkül, hogy sorban kellene állnod a bárnál.

Tartsd magadnál a papír fesztiváljegyedet MINDENKOR

Ez volt az a hiba, amit az első Glastonbury Fesztiválomon elkövettem, de győződj meg róla, hogy mindig tartsd magadnál a papír fesztiváljegyedet. A karszalag viselése és mutogatása nem elég a fesztivál újbóli belépéséhez, miután elhagytad, még csak az autóhoz való átmenni sem! Tartsd magadnál a papír jegyedet, az igazolványodat és a karszalagodat az egész idő alatt!

Fedezd fel a fesztivált

A Glastonbury Fesztivál SOKKAL több, mint csak zene! Oly sok mindent kínál, amit lehet csinálni, látni, átélni, megkóstolni és kipróbálni, hogy ne csak a kempingezésen vagy a fő színpadoknál ülj egész nap! Próbáld ki az ékszerkészítést, próbálj ki egy új kézműves tevékenységet, juss el egy tenyérjóslatért, csinálj jógaórát, irány a cirkusz, hallgasd meg a szóbeli költészetet, meditálj, egyél valami újat… bármi is legyen az, a Glastonbury valószínűleg kínálja!

Vigyél magaddal egy jó sátrat Ne takarékoskodj és ne vegyél silány sátrat. Nemcsak az időjárás Glastonbury-nél kiszámíthatatlan, de sokkal kényelmesebb leszel, ha olyan sátrat viszel, amely vízálló, elég nagy és stabil!

Készülj minden időjárási viszontagságra Ahogyan azt fentebb érintettem… a Glastonbury időjárása a legjobb időkben is kiszámíthatatlan. Évről évre úgy tűnik, hogy a időjárás változik, néhány évben villámokat, szakadó esőt és erős szelet tapasztaltunk, másokban, mint például 2019-ben, egész hétvégén át gyönyörű napsütésben volt részünk!

Figyelj a titkos fellépésekre Minden évben vannak olyan színpadok a Glastonbury-n, ahol titkos fellépések zajlanak! A Glastonbury programon vagy online a „TBC” lesz nyomtatva – és kövesd a @secretglasto-t a twitteren, mivel ők a fellépőket a színpadra lépés előtt jelentik be!

Legyél jó szomszéd a kempingben

Légy figyelmes és tiszteletteljes azokkal szemben, akik kempingeznek körülötted! Nem csak fiatalok vannak a Glastonbury-n, minden korosztály részt vesz, beleértve a sok családot is, akik gyermekeikkel jönnek. Nem mindenki szeretne egész éjjel bulizni vagy részt venni az 4 óra reggeli részeg beszélgetéseidben a sátrad előtt! Tartsd rendben a területedet, barátkozz meg a szomszédaiddal, és figyelj arra, hogy kikkel kempingsz!

Élvezd, Élvezd és Gondoskodj Egymásról!

Legfőképpen élvezd, öleld meg a tapasztalatot és vigyázz egymásra! Vigyázz magadra és azokra, akik körülötted vannak – hosszú fesztivál lesz, és mindannyian egy darabban akarunk elmenni, hogy vágyakozva térjünk vissza!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük